Förhandstittar

Här hittar du våra senaste förhandstittar!

18

Perimeter: Emperor's Testament

Kaliningradbaserade K-D Lab vädrar i dagarna morgonluft då man står inför lanseringen av uppföljaren till sitt drygt två år gamla strategispel Perimeter. Med undertiteln Emperor's Testament utlovar man en fristående fortsättning som i likhet med sin föregångare gör ett stort nummer av en formbar och föränderlig spelvärld. Läs rapporten från fronten i FZ:s förhandsgranskning.

5

Sword of the Stars

Älskar man turordningsbaserade strategispel som utspelar sig i rymden har man en något begränsad repertoar av titlar att vältra sig i. Men med Galactic Civilizations II fick fansen ett höjdarlir att tillgå. Framtiden verkar dock bli än ljusare, med Kerberos Productions Sword of the Stars kommer vi få ännu en titel i genren.

5

Rise & Fall: Civilizations at War

Vissa typer av spel verkar alltid vara populära. Realtidsstrategi är en sådan genre som alltid sålt som smör. Snart släpps Rise and Fall: Civilizations at War som bjuder på ett par annorlunda tillskott i den aningen uttjatade genren.

0

Just Cause - ett halvår senare

Svensk spelutveckling har tack vare Dice och Starbreeze rotat sig djupt på världskartan men de är inte ensamma under den blågula fanan. När stockholmsbaserade Avalanche Studios avtäckte actionspelet Just Cause förra året var det första intrycket en blandning av Far Cry och Grand Theft Auto – många kallade det skämtsamt för Grand Theft Island.

0

Dreamfall: The Longest Journey

1999 släppte de norska utvecklarna Funcom det bästa äventyrsliret på flera år. The Longest Journey, eller Den längsta resan som det heter på svenska, återuppväckte den då till synes utdöende äventyrsgenren. Funcom är nu tillbaka med ännu ett äventyr, nämligen uppföljaren till The Longest Journey. Spelet har fått titeln Dreamfall: The Longest Journey och släpps i slutet av april på pc.

0

Ghost Recon: Advanced Warfighter

Svenska utvecklaren GRIN är aktuella med pc-versionen av spelet Ghost Recon: Advanced Warfighter. Vi besökte studion och tog oss en titt.

0

Red Orchestra: Ostfront 41-45

Red Orchestra är vad man kallar en framgångssaga, det som startade med ett gäng hobbyutvecklare är idag ett fullfjädrat företag med en egen produkt på hyllorna. FZ hade inför premiären möjligheten att provköra spelet och detta är våra upplevelser.

0

The Godfather

Om Marlon Brandos hesa stämma är ditt lystmäte bör du höra upp. FZ har spanat in kommande The Godfather och fått mersmak för spontan misshandel.

0

Black

Även om Playstation 2 sjunger på sista versen utvecklas det fortfarande en mängd högintressanta spel till Sonys snart sex år gamla konsol. Ett av dessa är Criterion Games mytomspunna Black som först visades för stängda dörrar under E3 2005. I november fick emellertid FZ se det med egna ögon och nu har vi även fått chansen provspela det minst sagt actionfyllda FPS-spelet.

0

Auto Assault

Har man spelat ett mmorpg har man spelat alla, har jag hört någon säga. Tittar man på vad som finns ute på marknaden för tillfället finns det faktiskt lite sanning i det. De flesta massiva onlinetitlar är rätt lika. World of Warcraft, Everquest 2, Lineage 2 och Star Wars Galaxies är, förutom utseendet, egentligen inte så väldigt olika varandra.