Förhandstittar

Här hittar du våra senaste förhandstittar!

0

Rome: Total War - Barbarian Invasion

Mörkret har precis lagt sig över de än så länge öde ängarna framför staden, och vaktposterna som försöker genomlida nattens hundpass står och huttrar på de höga murarna. Än hörs inte ljudet av marscherande fötter, vinet av eldfängda pilar eller hjulgnisslet från de höga belägringstornen. Snart blir de varse oväsendet och inom några minuter kokar staden av förberedelser. Den dödsbringande oljan ovanför den stora porten värms på, bågskyttar fyller sina koger till bredden och vattenposter placeras ut på strategiska platser. Striden ska snart börja.

0

Football Manager 2006

Sverige mot Bulgarien, ännu en fotbollsmatch som samlade Svensson framför teveskärmarna i vårt lands stugor, lägenheter och ölhak. Efter att slutsignalen ljudit har de flesta åskådarna åsikter och förslag om hur matchen skulle ha lagts upp från tränarens sida; vem som skulle fått spela från start, vilka byten som borde ha gjorts och vad som skulle ha sagts i halvtidsvilan eller gastats från sidolinjen. Det är därför manager-spel är så populära, alla med insikt i fotbollsvärlden har någon gång sagt ”varför gjorde de inte så” eller ”spelare X är så mycket bättre på den positionen än spelare Y”. I höst släpps Football Manager 2006 och FZ fick i veckan möjligheten att träffa spelets skapare, firman Sports Interactive, och pröva deras hantverk som på förhand verkar ha ännu fler möjligheter än någonsin.

0

F.E.A.R.

Snacket kring Monoliths kommande titel F.E.A.R. har varit rikligt ända sedan det presenterades på förra årets E3-evenemang i Los Angeles. Japaninspirerad psykologisk skräck blandas med en stor slev blytung action a la John Woo där slowmotioneffekter och välimplementerad fysik ska få spelare att varva stora leenden med terrorfyllda utrop. För att undersöka den egna toleransen av nämnda ingredienser besökte FZ den svenska utgivaren Vivendi Universal Games för några timmars sparring mot klonade supersoldater, den mystiska Paxton Fettel och en läbbig flicka i röd klänning i spelets singleplayerdel.

0

Pressvisning - Total Overdose & Conflict Global Terror

Som FZs längst söderut lokaliserade medarbetare blir det inte helt oväntat ofta min uppgift att besöka Malmös förort på andra sidan bron, Köpenhamn då alltså. Denna gång bar det av till de danska utvecklarna Deadline Games centralt placerade kontor, för en visning av det mexikanska röjarliret Total Overdose och nästa spel i Conflict-serien, Conflict Global Terror.

0

Fable

Bara man nämner namnet Peter Molyneux får många dåndimpen och börjar impulsivt rabbla superlativ och ord som ”legend”, ”innovatör” och ”geni”. Därför är det svårt att inte ha höga förväntningar på hans rollspel Fable, som funnits till Xbox sedan oktober 2004 men som kommer till pc först nu i höst. Med en förhandsversion i hand beger jag mig ut på äventyr i Albion.

0

Just Cause

Storleken har betydelse. Budskapet var övertydligt när Avalanche Studios i onsdags presenterade sitt kommande djungellir Just Cause för media. FZ var på plats och häpnade över bladverken.

1

Worms 4: Mayhem

Den som inte slagits med en mask kan inte sin spelhistoria. Den hyllade spelserien Worms, där dessa underjordiska mörtbeten bankar på varandra i bästa WW2-stil, får i sommar nytt bränsle i form av Worms 4: Mayhem. FZ har provsprängt en testversion och kommit fram till om konceptet ser ut att tåla en nygammal vända på din hårddisk.

0

Dungeon Siege II

Hack, hack, hack, *SLASH* hack. Känns det igen? Dungeon Siege som släpptes för fyra år sedan var just ett hack n' slash. Idag låter Gas Powered Games oss testa en förhandsversion av uppföljaren och spelet utlovar nu även en handling. Nyfiken?

0

Fahrenheit

Vi möttes av en ivrig fransman med hopp om att revolutionera vår syn spelupplevelse när FZ på torsdagen besökte utgivaren Ataris pressvisning av upplevelsespelet Fahrenheit. Två till en början skeptiska FZ-redaktörer blev snabbt såväl nyfikna som imponerade när spelet visades upp för media.

0

Codename: Panzers Phase Two

På dagen nästan 60 år sedan Churchill, Roosevelt och Stalin förklarade Europa befriat från tysk ockupation har ungerska Stormregion via sin förläggare CDV bjudit in FZ att återskapa spelhistoriens mest exploaterade krig i strategispelet Codename: Panzers Phase Two. Själva spelet släpps först i en skarp version i slutet av juni, men FZ kan redan nu lyfta på locket och visa vad som komma skall i en förhandstitt bakom fiendernas linjer.