Tidigare i veckan stod det som alla redan visste klart: Hideo Kojima jobbar inte längre för Konami. Han är färdig med Metal Gear och startar en ny studio med första fokus på en PS4-exklusiv titel. Konami ligger inte heller på latsidan. Snarare tvärtom.

För ett tag sedan berättade vi att den japanska studion planerar en ny del i sin anrika spionserie. Nu tar man också konkreta kliv mot den nya framtiden. På Konami-sajten söker man nya förmågor och det står att läsa: "Vi rekryterar en stor bredd av mycket kompetenta utvecklare som vill jobba med produktionen av 'New Metal Gear'". Platserna som anges är Tokyo och Los Angeles.

New Metal Gear tycks alltså vara arbetsnamnet. Det återstår att se om Konami går så långt som att reboota serien för att en gång för alla tvätta bort Kojima-stämpeln från Metal Gear. De har ju trots allt gjort en rad absurditeter, som att ta bort legendarens namn från femmans box och hindra honom från att ta emot priser för sina gärningar. Galenskaperna har med andra ord inte haft några gränser.