Den svenska regeringen har inga planer på att finansiera svensk spelutveckling med skattemedel inom en överskådlig framtid, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke till Sveriges Radio. Däremot går hon emot Miljöpartiets egna planer på att skattefinansiera konstnärlig utveckling av spel.

– Det är inte så enkelt att bara lägga ännu ett kulturområde på Kulturrådet, säger Bah Kuhnke. Då behöver vi se över finansieringen, för det behöver också finnas medel till allt det vi vill ska bli möjligt. Så det kommer inte att vara aktuellt inom en överskådligt tid, det är inte prioriterat.

Kulturministern tycker dock att spel och spelande är en viktig del av kulturen, och att det är viktigt att diskutera det. Men steget till att översätta det i praktik och ekonomi är regeringen ännu inte redo att ta.

– Jag tycker att själva diskussionen är viktig och att vi ser på spel och spelande som en del av kulturen. Men hur vi sedan gör kulturpolitik av det och hur vi finansierar det, det kräver ett väldigt gott underlag.