Här på FZ gillar vi prata om The Witcher. Särskilt när det är Fräcka Fredag och vår Joakim Bennet är med i bild. Därför är det inte mer än naturligt att vi lusläser alla polska tidningar i hopp om att hitta flera detaljer kring Netflix omtalade Game of Thrones-utmanare. Som tur var dök det nyligen upp en intervju på Inn Poland med regissören av serien, Tomasz Bagiński.

I den får han en hel del frågor om likheten med Game of Thrones som han alla avfärdar, och menar att "The Witcher inte kommer bli en polsk version av HBO-serien". När det däremot kommer till likheter med spelserien är han mer öppen. Mer specifikt nämns det att Geralt har en del likheter på CD Projekt Reds tolkning av karaktären.

Jag känner en stor del av laget [CD Projekt Red] och har en stor respekt för deras arbete. Men berättelsen skriven av Andrzej Sapkowski ger möjlighet till andra tolkningar av samma historia. Jag är därför säker på att det inte ska finns någon risk för att fansen att inte ska kunna bli kär i den här hjälten, som inte är en direkt kopia av spelet. Naturligtvis kan du räkna med likheter, men jag kan försäkra er om att vi kommer att söka vår egna väg.

(Citatet är kört igenom Google Translate och justerat för mer korrekt svenska)

Nu återstår bara frågan om vem som kan tänkas få spela Geralt, vad tror ni?