Civilisationen gick inte under i ett kärnvapenkrig den 24 augusti 1997. Det ska vi tacka en storväxt robot med österrikisk brytning för. Terminator 2: Judgement Day är en av 90-talets mest ikoniska actionfilmer, och nästan lika legendarisk är den första filmen, 1984 års Terminator. En viss Arnold spelar muskulös robot från framtiden i båda; först ond, sedan god. Det slutar illa för honom i båda, men mänskligheten klarade sig, som sagt.

Podden Fulkultur gräver ner sig i de två första Terminator-filmerna. FZ-bekanta Andreas Eklöv och Jakob Nilsson tar hjälp av Amanda Reventlid (99mac) för att bena ut det här med tidsresandets paradoxer, hur man hackar bankomater med en bärbar Atari-pc och längdhoppar med långtradare. Så här 26 år efter andra filmen är det knappt lönt att utfärda spoilervarning.

Avsnitt #41: Om tidsresande cybernetiska dödsänglar

Podden Fulkultur görs av medarbetare på FZ, Sweclockers och 99mac, och handlar om nördkultur i alla dess former. Spel, tv-serier, film, musik, romaner, tecknat, med mera. Nytt avsnitt varannan vecka, även i sommar.