SNES Classic blir inte bara ovanlig, den blir också dyr. Återförsäljaren Inet meddelar att man kommer ta 1 499 kronor för Nintendos andra retrotripp – nästan dubbelt så mycket som NES Classic kostade.

Så här skriver Inet:

Nintendo har nu meddelat oss priset och antalet konsoler som kommer till Sverige. Konsolen kommer kosta 1499:- hos oss. Vi kommer inte att kunna leverera alla förbokningar och vi kommer maila ut till alla som förbokat med ytterligare information. Oavsett om du får en eller inte kommer du få ett mail av oss. Vi kommer inte ta emot några fler förbokningar.

Inet satte priset kort efter att konsolen tillkännagavs i måndags, men det är alltså inte fråga om ett placeholder-pris, vilket bland annat undertecknad trodde eftersom det såg likadant ut när NES Classic avtäcktes förra sommaren. Men den kostade bara omkring 800 kronor.

Det är upp till butikerna att bestämma hur mycket de tar betalt för produkterna. Vi vet i nuläget inte hur mycket svenska distibutören Bergsala tar betalt av butikerna för SNES Classic, eller hur mycket man tog för NES Classic.

Riktpriserna i USA var 60 dollar för NES Classic och 80 dollar för SNES Classic, vilket gör det svenska priset anmärkningsvärt högt. Därtill följer markant färre spel med (21, mot 30), vilket i viss mån vägs upp att två gamepads följer med denna gång.

Nintendo Sverige gav i går kväll dystra besked om tillgången i Sverige. Risken att det inte finns tillräckligt med konsoler för att möta efterfrågan beskrevs som "överhängande" och man såg inga tecken på att Sverige kommer få fler konsoler senare. Och med många förbokningsköer redan stängda kan det vara kört om du inte redan bokat en.

Igen. Suck.