Playerunknown's Battlegrounds är på väg till Xbox One, fick vi veta under E3-mässan. Och det kan bli möjligt att pc- och Xbox One-spelare krigar med och mot varandra på samma servrar.

Cross-platform-spelande är något utvecklaren Bluehole gärna ser i spelet, berättar producenten Chang Han Kim för VG247.

Cross network-spelande mellan pc:n och konsolen är defintivt något vi vill göra längre fram, och vi räknar inte med att få några tekniska problem med det.

Men eftersom Battlegrounds är en shooter och mus+tangentbord rappare och mer precist än gamepad finns hinder att lösa innan ett plattformsgiftemål blir av.

Men... när man ser på spelet ur ett tävlingsperspektiv känner jag att det finns ett balansproblem mellan handkontroller och tangentbord och mus. Det är det som gör det svårt för oss att göra det här direkt. Om vi ska låta spelare använda handkontroller måste vi lägga till sikthjälp och sånt. Vi kommer inte stödja det direkt, men vi kollar gärna på det senare.

Chang Han Kim säger också att man funderar på att släppa spelet till fler konsoler än Xbox One. Valet föll på Microsofts maskin för att den har ett "game preview program", vilket ligger i linje med studions early access-inriktade pc-version.