Nästa gång vi skrev om ett releasedatum för ett Final Fantasy-spel på pc hade nog många satsat sina gils på att det skulle handla om pc-kommande Final Fantasy XV. Men icke. Hyllade (inte minst på FZ) Final Fantasy XII: The Zodiac Age släpps på Steam redan den första februari.

PS4-remastern av det tolv år gamla PS2-spelet släpptes i somras och det tog alltså blott ett halvår att ta klivet till pc. 60 stabila bildrutor per sekund utlovas liksom stöd för 21:9-skärmar ("Up to three HD monitors can be used for a potential 48(16x3):9 experience" – och det låter ju fräckt!).

New Game Plus och New Game Minus samt de tre soundtrack-alternativen är upplåsta från start. En ny feature, som ärligt talat är ett skamlöst fusk, är att kunna dra upp licenspoäng och gil till max från konfigurationsskärmen. Varför man skulle vilja göra det begriper jag dock inte.

Men en god nyhet är det att ännu ett Final Fantasy släpps på pc. Faktum är att det enda spelet i huvudserien som ännu inte finns på pc är del femton – och den kommer ju "tidigt" i år.