För ett tag sedan rapporterade vi om en enkät som kunde hinta om framtiden för Assassin's Creed. Där nämndes allt från kung Artur till Djingis khan och vi avslutade nyheten med:

Vi vet ännu inte något om nästa Assassin's Creed. Officiellt, det vill säga. Ett rykte gör gällande att nästa spel har kodnamnet Assassin's Creed Dynasty, vilket skulle kunna peka österut mot Kina.

Eller så pekar det söderut mot Grekland. Comicbook påstår att "flera källor med kopplingar till Ubisoft" säger att Assassin's Creed Dynasty ska släppas hösten 2019 till pc, PS4 och Xbox One, och att det ska utspelas i antikens Grekland. The Codex hakar på ryktet och lyfter fram att enkäten nämnde peloponnesiska kriget, som ägde rum mellan 431 till 404 f.Kr. Detta skulle i så fall innebära att Dynasty äger rum ännu tidigare än det tidigaste spelet i serien; Origins (recension) utspelade sig under cirka 50 f.Kr. Men som sagt: rykten. Ta dem med en nypa salt.

Fast medan vi ändå är igång: Raphael Lacoste, seriens art director, tillbringade tid i Grekland under sommaren 2017 och Dynasty påstås ha varit under utveckling sedan 2017...