Efter 20 års gratiskrigande stängs gratisshootern America's Army snart ner. Den 5 maj släcks de officiella servrarna, och det mesta av spelet kommer inte längre vara tillgängligt, informerar befälhavarna.

Bakom America's Army står USA:s armé, och det har fungerat som ett verktyg för att rekrytera och informera potentiella soldater. Den seanste versionen, America's Army: Proving Grounds har åtta år på nacken, och enligt spelmakarna grundas avslutet i att uppdraget är slutfört. En annan tolkning är att mängden spelare är synnerligen liten - sisådär 200-250 pers per dygn som mest det senaste året.

Nedstängningen innebär att allt officiellt stöd försvinner, liksom stats och onlinespel på Playstation. På Steam kommer privatägda servrar fortsätta fungera.

America's Army väckte en del uppståndelse under sina första år, inte minst för att det var ett gratis fps-spel - ovanligt i en tid många år innan free to play, ständiga Steam-reor och gratis spel från Epic var vardagsmat. Så adjöss och tack för gratiskriget!