Här är ett besked som vi har väntat på länge: #Microsoft gör om sin digitala distributions- och nätverkstjänst Games for Windows Live nästa månad.

Företaget berättar för Joystiq att man planerar att öppna en ny sajt med tillhörande klient den 15 november (i skrivande stund är det dock oklart om datumet endast gäller USA eller hela världen). Enligt Peter Orullian, product group manager hos Microsoft, kommer den omstöpta varianten av GfWL Marketplace bland annat att erbjuda ett enklare och mer användarvänligt gränssnitt. Mer fokus kommer att läggas på sajtdelen av tjänsten, via vilken konsumenter kommer att kunna sköta transaktioner och spelköp direkt, utan någon inblandning från klienten. Orullian avslutar med att hinta om att man kommer att kunna ta del av ett förbokningserbjudande för "ett spel som ni nog bryr er om" från dag ett. Det försenade #Fable III månne?

Beslutet kommer inte en dag för tidigt, men frågan är huruvida #Microsoft med uppdateringen av tjänsten kommer att kunna tävla med Steam? Vi tror att det kommer att bli svårt.

OBS: Bilden ovan är endast en kreativ gissning på hur det nya Marketplace kommer att se ut.