En kula i skallen tar varken död på huvudperson eller upptäckarlust. Tvärtom, den är upptakten till berättelsen om livet kring glittrets huvudstad tvåhundra år efter att mänskligheten nära nog utrotade sig själv. Eller kanske mer om handling och konsekvens, och om en värld så fylld av detaljer att den riskerar att explodera en gång till. Visserligen följer spelet samma mall som #Fallout 3, men i ny miljö, med nya karaktärer och med de gamla hederliga Black Isle-veteranerna på Obsidian bakom rodret. #New Vegas är långt mer än en uppföljare, det är ett kraftfullt statement och en välförtjänt örfil på alla som ifrågasatt Fallout-seriens existensberättigande.

Läs FZ:s recension

[video=4932]

Komplexa karaktärer och driven dialog har tidigare gäckat spelmediet. Men med #Heavenly Sword skapade Ninja Theory en standard som – visade det sig – bara de själva kunde nå upp till. Skillnaden är att #Enslaved: Odyssey to the West också är ett sjuhelsikes lysande spel. Ingen som har upplevt den grönskande framtidsdystopin kan förneka att den är lika gripande som plattformshoppen och de smidiga striderna är underhållande. I den bästa av världar hade spelet blivit en monumental framgång, men i efterhand blev det istället en förbisedd kritikerfavorit. Töntigt, tycker vi. Gör dig själv en tjänst och fiska upp Enslaved ur den reaback där det, sorgligt nog, snart lär hamna.

Läs FZ:s recension

[video=4903]

Mellanbarnet i Biowares tredelade rymdopera är så mycket mer än en transportsträcka mot den hägrande avslutningen. Det lär av #tidigare misstag, förenklar utan att fördumma och ställer Shepard inför personligheter långt mer nyanserade än svart och vitt. Även om rollspelandet getts en mindre framträdande position ligger framtidens öde bokstavligt talat i dina händer och beror på de val du gör. Och med tanke på #Mass Effect 2:s och genren i storts skyhöga kvalité ser framtiden synnerligen ljus ut, inte minst med #den avslutande delen mindre än ett år bort.

Läs FZ:s recension

[video=4224]