Tiden går som bekant fort när man har roligt, och den 23 november kan #World of Warcraft blåsa ut tio ljus på födelsedagstårtan. Under dess levnad har vi fått ta del av fyra expansioner, och snart är det dags för den femte. Men inför #World of Warcraft: Warlords of Draenor tänker vi rikta blickarna bort från #Blizzards hantverk och istället fästa den på mmo-spelens största styrka – spelarna.

För det är ju trots allt människorna som gör de massiva onlinevärldarna så minnesvärda. Att spöa en gigantisk boss betyder ingenting utan vännerna vid sin sida, och en blodig konflikt blir mer rafflande när alla deltagarna är av kött och blod. Det finns också de som inte nöjer sig med att spela enligt utvecklarnas regler. Spelarna som tänkt utanför lådan har skapat både underhållande och hemsk spelhistoria, ibland oavsiktligt. Här är fem spelardrivna ögonblick som för alltid står inskrivna i World of Warcrafts historiebok.

Lord Kazzak lever rövare i Stormwind

Innan #The Burning Crusade-expansionen öppnade portalen till Outland traskade den mäktiga demonbossen Lord Kazzak runt i Blasted Lands. Snillrika, och förmodligen djupt uttråkade, spelare roade sig då med att flytta runt honom till områden där han inte hörde hemma. Några ledde honom hela vägen till människornas huvudstad Stormwind.

Under normala omständigheter hade det inte varit något problem – vakterna hade gjort processen kort med inkräktaren och sen hade allt återgått till vardagen. Men Lord Kazzak hade den finurliga egenheten att han helade sig själv varje gång han dödade någon. Och innanför Stormwinds murar fanns det mängder av låglevelkaraktärer att banka ihjäl. Resultatet blev en i princip odödlig demon som inte slutade mörda hela staden förrän en Blizzard-anställd kom till undsättning och nollställde besten. Idag hittar du Lord Kazzak i Hellfire Peninsula, omringad av berg och omöjlig att flytta runt.