Allt vi ville ha var ett stycke spelhistoria till Playstation 3 lika berörande och smäktande vackert som #Ico och #Shadow of the Colossus. Och jo, våra drömmar fick till sist ett namn; #The Last Guardian. Men genom åren, efter flera tunga förseningar och en avhoppad visionär och pionjär, har drömmen kommit att bli en mardröm. Tiden börjar rinna ut för favoriten från E3 2009 men vi slutar inte hoppas.

[video=3296]

#Bioshock-spelen är dum-shooterns raka motsats. De berättar om idealsamhällens uppgång och fall, om elitism som störtar drömmar i fördärvet. Nästa stad på väg mot undergång heter Columbia och från denna svävande dystopi ska en ung kvinna hämtas, mitt under brinnande inbördeskrig mellan nationalister och rebeller. Det blir inte direkt enklare av att hon vaktas av en jättelik metallfågel eller att det verkar finnas glipor i tid och rum. #Bioshock: Infinite kan bli en utmaning för både avtryckarfingret och intellektet – och vi kan knappt vänta på att få uppleva undergången.

[video=8173]

Nathan Drake har sedan lång tid haft sitt namn inristat i våra bultande äventyrarhjärtan, men när vi återvänder till Uncharted, faktiskt bara månader efter den fenomenala #trean, ska serien bevisa det omöjliga – att den klarar av att nå samma nervpirrande höjder även på portabla PS Vita. Lyckas #Golden Abyss med detta skrivs i så fall bärbar historia.

[video=9511]

I avdelningen av spel vi knappt vet ett skvatt om har #Thief 4 en ständig plats. Men det är samtidigt ett spel vi ständigt längtar efter. Originalet kan stoltsera med att ligga bakom den moderna stealth-genren och spelar #Eidos Montreal sina kort väl kan den fjärde delen bli en rejäl comeback för tjuvserien.

Efterlängtat, men släpps det i år?

Det är nära nu. Efter mer än ett decenniums utveckling där säkert varje beslut vägts på guldvåg, är tiden inne för #Diablo III. Men en sådan release förpliktigar också, med sitt blytunga arv och upphaussade förväntningar hos de petiga fansen. Pallar #Blizzard trycket? Väntan har varit lång, så djävulusisk lång, och vi väntar oss inget annat än ett fläckfritt mästerverk.

[video=10403]