Tidigare har vi testat den tyska tillverkarens surroundheadset vid namn Medusa men denna gång är det bara stereo som levereras, dock till ett mycket billigare pris. Det första och enda hindret med installationen av Triton är den vuxensäkra plastförpackningen, du vet av den typen som kräver ett sylvasst tillhygge (inklusive svordomar av grövre sort) för att kunna forceras. Anslutningen sker därefter enkelt med traditionella 3.5 mm-kontakter som är pedagogiskt färgade enligt gängse standard på moderkorten.

Det märks direkt att Medusa och Triton är släkt, de är bokstavligen stöpta ur samma form. Kåporna, som sluter lagom tätt kring öronen, är identiska sånär som på färgen där Tritons är helt silverfärgade. Även den vadderade bygeln är av samma sort, det enda som skiljer de två åt är att storebror med fler kanaler har en lyxig sammetsimitation på kåpvadderingen. Det betydligt billigare Triton-headsetet, som blir ditt för cirka 300 kronor, får nöja sig med den plastliknande textil som täcker de flesta hörlurar av liknande sort. Detta visar sig dock vara en fördel när spelstunderna mäts i timmar istället för minuter, öronen är inte alls lika fuktiga som efter samma period med storebror på skallen.

Väl inne i första bästa spel spetsar jag öronen för att höra vad Triton har att erbjuda rent ljudmässigt. På sladden hittas reglage för volym och ton samt en av- och påknapp för mikrofonen. Tonreglaget gör inte mycket för ljudbilden, basen tycks endast bli lite fylligare när det är satt på det låga värdet. Basen är i övrigt inte särskilt imponerande men fullt duglig för den som inte vill kunna bryta betong med hjälp av musik. Det billiga priset till trots är jag däremot imponerad av det övriga ljudet som strömmar ur kåporna. Man får mycket ljud för pengarna och dagens allt mer påkostade ljudeffekter blir inte lidande.

Mikrofonen är av samma typ som på det dubbelt så dyra Medusa och lämnar därför mycket lite att klaga på. Att göra sig förstådd på servrarna beror istället på spelets röstkommunikationsfunktion (säg det snabbt tre gånger) - i miljardprodukten Skype är rösten skarp och klar.

När jag ska sammanfatta mitt omdöme om Triton blir jag tvungen att upprepa mig – man får mycket ljud för pengarna. Att jämföra det med dubbelt så dyra produkter är inte bara dumt, det är onödigt. Vill du inte länsa hela spargrisen för att kunna snacka med någon avlägsen släkting eller för att ge och ta order online är Triton en bra investering. Betyget blir därför tre och en halv, det vill säga nästan en silvermedalj.