Information

Så påverkar annonsblockeringar FZ

Av 2012-10-11 13:37


Hej kära läsare. Vi ser att du blockerar annonserna här på FZ och vi skulle vilja veta varför och förklara hur det skadar oss. Och i slutändan dig som läsare.

Våra inkomster är helt och hållet baserade på annonsförsäljning. Minskar intäkterna försämras våra möjligheter att fortsätta att ge er Sveriges bästa spelsajt. Färre intressanta texter, mindre anställd personal, begränsad vidareutveckling av nuvarande och kommande funktioner. Till slut kanske det inte finns nog med resurser kvar att driva FZ överhuvudtaget.

Vad händer när du och andra väljer att inte visa reklam? "Jag klickar ju ändå inte på några banners" är ett vanligt men felaktigt argument, annonsörerna betalar inte för antalet klick utan för antalet visningar. Ju färre totala visningar vi har desto sämre får vi betalt. En gång i tiden drevs FZ mer eller mindre ideellt men idag har vi anställda och kan faktiskt betala alla våra skribenter för deras texter, något som såklart påverkar kvalitén.

Vi förstår att annonser på Internet kan störa din surfupplevelse och därför har vi hårda regler för hur reklam får visas på sajten. De får inte låta eller spela upp videomaterial utan att du aktivt klickar på dem. Från och med nu tillåter vi heller inte så kallade intersticials, de typer av annonser du behöver klicka bort för att komma åt vårt innehåll. Några kampanjer återstår men efter årsskiftet är de helt borta. Även andra annonsformat har städats bort för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vi är också intresserade av vad du tycker och hänvisar all feedback till denna forumtråd.

Gör ett undantag

Vi gör vårt yttersta för att all reklam som visas är relevant för er läsare. Mindre fiolkonserter i Malmö och mer spel, allt från aktuella släpp eller erbjudanden från populära butiker. Det är ju därför du är här. För att läsa om spel.

Därför ber vi dig att göra ett undantag för oss. Inte för att vi tycker att det är omoraliskt eller oetiskt - utan för att vi behöver ditt stöd för att kunna leverera nyheter, recensioner, och artiklar sju dagar i veckan, 365 dagar om året. För att inte nämna driften av forum, trailers, medlemsbloggar, och bildarkiv.

Vi älskar det vi gör och vi hoppas att det har märkts sedan vi lanserade redan 1996 och att det kommer att märkas i minst lika många år till.

Med vänliga hälsningar

Redaktionen på FZ.se

Joakim Bennet, Tomas Andersson, Carl Johansson-Sundelius, Fredrik Eriksson, nyhetsskribenter, moderatorer och frilansare.

Ge feedback
Så här stänger du av annonsblockeringen på FZ

Mozilla Firefox

Bild 963916

Google Chrome

Bild 963915

Safari

Bild 682568


Fotnot: Internet Explorer används av en så försvinnande liten andel av våra besökare och har inget enkelt sätt att lägga in undantag.Får du fortfarande upp blockeringsmeddelandet, fastän du har lagt in ett undantag, kan du testa följande instruktioner (tack till Samson Wiklund).


Informationen här gäller för Adblock plus för Google Chrome i windowsmiljö.


Det kan hända att Adblock-ikonen inte syns i Chrome. Det första man ska göra då är att gå in på Inställningar > Verktyg > Tillägg. Där hittar man Adblock plus, vid denna listning finns länken "Alternativ". Klicka på den, klicka sedan på "Anpassning" och bocka i att du vill visa ikonen.


I vissa hjälper inte detta heller. När så är fallet har man råkat ut för en bug i Adblock. Avinstallera då tillägget helt och stäng alla öppna Chromefönster, gå sedan till mappen:


C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default


...om du har Windows XP/2003. Om du istället har Windows Vista/7/8 så ska du till:


C:\Users\\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default


Radera där mappen "FileSystem". Starta sedan om Chrome och installera Adblock på nytt. Nu ska ikonen visas och du ska kunna göra Fz.se till ett undantag som vanligt.

Twittra

Facebook

FZ