Jag skulle aldrig kalla mig själv för fanboy, mitt spelintresse ligger i mjukvaran och vad den får mig att känna. Med det sagt är det svårt att bortse från vad #Nintendo betytt för mig. Om det så är de brutala utbrotten jag fick på pappas teakbänk när jag spelade Darkwing Duck eller den där känslan av att tappa hakan när jag spelade Golden Eye för första gången.

På senare år har #Nintendo mest gjort mig uppgiven. Wii gjorde en kort sejour hemma, innan jag skickade den med posten till någon annan. Det var mer än leksak och jag höll tummarna för att deras nästa försök skulle bli mer min grej. Wii U fick en hedersplats hemma. Det var äntligen en äkta spelkonsol och jag älskade "paddan". Spelen lyste dock med sin frånvaro och det bristande tredjepartsstödet gjorde att jag gav upp tillslut.

Pokémon Go. En väg tillbaka.

Med #Pokémon Go insåg jag att de börjat fatta galoppen och trots minimal inblandning var de återigen aktuella hos den stora massan. De kan inte stänga in sig i Kyoto och hoppas att allt ska bli som det varit. Spelbranschen är mer utsvävande och det gäller att hänga med. #Super Mario Run var ytterligare ett exempel på att de verkligen hade en smart strategi.

Det gav oss Mario i våra telefoner, men inte för mycket. Att spelet blev en succé gjorde den tjocke rörmokaren än mer aktuellt och detta flöt smidigt samman med reklamen för Switch. Hela familjen spelar #i[iSuper Mario Run”][/i] på sina telefoner. Hela familjen vill ha mer Mario och det finner man till Switch. Förhoppningsvis.

Ett av Nintendos många guldkorn.

Kollar man på exempelvis NES och N64 är det rätt tydligt vad de erbjuder: Spel. Det är svårt att förneka det faktum att väldigt få kommer, ens i närheten av alla de titlar #Nintendo bundit till sina konsoler. Ett företag som stack ut var #Rare, som i stort sett spottade ur sig kända titlar till ovanstående konsoler. Även de själva hade svårt för att inte skapa magi med spel som #Super Mario Bros 3 och #The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Om prissättningen på (cirka) 2700 kronor stämmer, som Nikkei spått, blir det svårt för många att avstå. Det är trots allt inga stora pengar i ett ekonomiskt blomstrande Sverige.Om familjekassan tryter, har #Nintendo fortfarande en närvaro på den mobila marknaden. De skapar ett sug efter de större produkterna.

Vad #Nintendo kommer avfyra för artilleri i morgon vet vi inte, men förhoppningsvis är det spelen som får oss att brisera och en väl utstakad väg. I sådana fall har Switch en lysande framtid, men det är inte den konsolen som räddar dem. Det är spelen. Det har alltid varit spelen.