#Entropia Universe är ett massivt onlinerollspel känt för att kretsa kring riktiga pengar (och att de svenska utvecklarna #MindArk föredrar termen "virtuellt universum" framför [[MMORPG]]). Spelvalutan är knuten till dollarkursen och kan växlas in mot riktiga pengar. Banker i den verkliga världen har förstås ett givet intresse för saker som får papperslappar med nedgrävt folk på att föröka sig, och kanske inte helt överraskande är de på väg att etablera sig i spelet (jo, för enkelhetens skull kallar vi det ändå för spel).

Bland annat Swedbank har planer på att öppna kontor i spelvärlden och låta användarna låna pengar. Bankens utvecklingschef Peter Tusher säger följande till Ekot:

- Vi är intresserade. På samma sätt som om det skulle byggas en ny stad i den fysiska världen blir vi intresserade av att vara där.

MindArks vd Jan Welter fyller på:

- Det har varit en bit i vårt tänk ända sedan vi körde igång att någon gång ska vi ha även banker i vårt system. Vi har ju affärer och konstgallerier idag, och banker är en naturlig del. Dessutom har användarna frågat efter det.

Låter som om det kan bli ett par sömnlösa nätter för Skatteverket, spelberoendeforskare och bankrånare...