Häromdagen kunde vi rapportera (enligt Los Angeles Times) att #Electronic Arts-studion #Visceral Games (#Dead Space, #Dante's Inferno) jobbar på ett spel om Jack Uppskäraren - även om inget officiellt ännu bekräftats från EA-håll. Nu skriver spelsajten Destructoid att "källor" bekräftat för dem att spelarna kommer få ikläda rollen som Jack Uppskäraren i egen hög person.

Men att, som verklighetens herr Jack, gå runt och slakta prostituerade i 1800-talets London tedde sig väl aningen för magstarkt, så därför har utvecklarna satsat på historierevisionism i samma anda som i Dante's Inferno (Dante var poet, ingen krigare!). Spelets Jack the Ripper beskrivs som en övernaturlig spelhjälte som räddar oskyldiga människor från demoner, vampyrer och annat ondskefullt. Han kommer dessutom ha någon slags färdighet att sakta ned tiden. Monstren i spelet beskrivs som en blandning från det vi sett ur just Dead Space och Dante's Inferno.

EA:s Jack Uppskäraren-spel är fortfarande obekräftat av utgivaren, även om alla uppgifter från trovärdiga och oberoende källor spär på sannolikheten att titeln är äkta. Själv hade jag hoppats på ett mer historiskt korrekt spel där man, istället för att spela som Jack Uppskäraren, kanske hade fått i uppgift att försöka leta rätt på en av historiens mest ökända och kallblodiga seriemördare. Istället reducerar EA honom till en övernaturlig flumgubbe som lika gärna kunde ha hetat något annat.

Vad tycker du om historierevisionismen i spel som Dante's Inferno och Jack the Ripper-titeln, och än viktigare, tror du spelet blir bra?