I fredags berättade vi om rykten kring en expansion till #Dragon Age: Origins. Idag har #EA tillkännagivit #Biowares fortsättning, eller sidospår, på den episka berättelsen. Vare sig du har en 360, PS3 eller pc så bjuds du på #Dragon Age: Origins - Awakening i mars. Det är en fullskalig expansion, som kräver att du innehar originalet.

Awakening utspelar sig i ett nytt område, Amaranthine, och din roll blir att som en Grey Warden-kommendant försöka utröna hur de såkallade darkspawns kunde överleva slakten av ärkedemonen, och ett flertal andra mysterier och moraldilemman. Till ditt förfogande får du höjt nivåtak, nya magier, utrustningsval, förmågor och specialiseringsalternativ. Du kan antingen importera din tidigare sparfil, eller börja om från början med en ny Grey Warden från grannlandet Orlais. För att spetsa till valmöjligheterna än mer kommer fem nya potentiella gruppmedlemmar finnas till och möjligheten att specificera om dina attribut.

Datumet som gäller är den 16:e mars till 360, PS3 och pc till riktpriset 39,99 amerikanska dollar. Är det här någonting du kommer lägga labbarna på?