I en Businessweek-artikel förklaras tankegångarna bakom #Electronic Arts nya "10-dollars-strategi". Poängen är att utgivaren - genom att fylla spel som #Mass Effect 2 och #Dragon Age: Origins med inlösningsbara koder - ska stävja begagnathandeln som de inte tjänar några pengar på.

Genom att slänga med en upplåsbar kod med tilläggsgrejer av ett värde omrking 10 amerikanska dollar hoppas utgivaren på att alltfler ska välja att köpa nya exemplar istället för begagnade. Detta eftersom nyss nämnda koder endast är giltiga en gång, och en begagnat-kund skulle således få punga ut 10 dollar extra via spelets onlinetjänst för att få tillgång till materialet. Systemet har hittills använts i spel som Mass Effect 2 och Dragon Age: Origins, och bland annat kommande #Battlefield: Bad Company 2 kommer också köra på 10-dollars-strategin.

Ytterligare ett sätt för EA att minska begagnathandeln är att satsa än mer på multiplayer och diverse online-funktioner - mer om detta berättade vi i förrgår. Den senare strategin är också något som utgivaren #Ubisoft också bestämt sig för att testa.

Vad tycker du om utgivarnas nya metoder för att skjuta begagnatmarknaden i sank - yay or nay?