#Ubisoft meddelar att helgens problem med Windows-versionerna av #Assassin's Creed II och #Silent Hunter 5 hade med server-attacker från utsidan att göra. Dessa två spel använder som bekant företagets nya kontroversiella DRM-lösning, som förutsätter att spelaren är konstant uppkopplad och inloggad för att kunna spela. När servrarna var halvdöda var det således en del gamers som hade svårt att komma någonstans i sina nyinköpta äventyr.

Ubisoft vill be om ursäkt till alla som inte kunde spela ACII eller SH5 igår. Servrarna attackerades och även om servrarna inte gick ner, så var tillgängligheten begränsad mellan 02:30 till 09:00 Paris-tid. 95 procent av spelarna påverkades inte, men en liten grupp spelare som försökte påbörja en spelsession möttes av denial of service-felmeddelanden.

Så nu vet du, ifall du drabbades och fortfarande undrar vad sjuttsan det var frågan om häromdagen. Ubisoft passar också på att hävda att det inte finns någon fungerande piratversion av varken Assassin's Creed II eller Silent Hunter V på nätet. Bara så du vet.