Det är ganska sällan det händer att folk ifrån #Microsoft har något positivt att säga om konkurrensen (eller vice versa), men det här är just en sådan nyhet. Microsoft-förknippade visionären Peter Molyneux öser nämligen lovord över Playstation 3-exklusiva #Heavy Rain, och anser att #Quantic Dreams äventyr ger en försmak av framtidens spel.

Jag rekommenderar vem som helst som vill se de första glimtarna av framtidens tv-spel att gå ut och köpa det. Själv klarade jag inte av att spela mer än 90 minuter eftersom världen var så mörk och så emotionellt involverande att jag kände mig känslomässigt slagen. Men det är, enligt mig, inget snack om att spel som Heavy Rain - spel som presenterar en upplevelse på ett helt nytt sätt - självklart skapat med kinematografi och motion capture i åtanke, verkligen kan visa vägen framåt för en ny form av underhållning som utvecklar handling, val och konsekvenser.

Det är inte bara Molyneux som hävdar att Heavy Rain visar vägen för nytänkande i spel. Huruvida nakenchocker är speciellt nyskapande kan ju dock diskuteras.

FZ-recensionen läser du här. Vi gillade.