Konsolversionerna av #Battlefield: Bad Company 2 kommer förses med en ny spelform vid namn Onslaught. Det är en kooperativ historia där fyra personer slåss tillsammans på omgjorda versioner av banorna Valparaiso, Atacama Desert, Isla Inocentes och Nelson Bay. Varje bana har specifika mål och det vankas olika strider beroende på bana; vissa kretsar kring fordon, andra kring infanteri.

Pressreleasen lämnar en hel del frågor obesvarade. Det sägs ingenting om releasedatum, vad kalaset kommer kosta eller om paketet släpps också till pc. I #EA:s forum förklarar en #Dice-medarbetare varför man satsar uteslutande på konsol.

- Problemet med en pc-version är att våra servrar är knutna till leverantörer. Ändrar man en server från 32 Conquest-spelare till fyra Onslaught-spelare sparkas 28 spelare ut från den totala mängden tillgängliga platser. Det skulle få dramatiska följder för online-miljön om för många servrar bytte till onslaught.

Han förklarar vidare att man inte gett upp planerna på att släppa Onslaught till pc. För närvarande försöker man hitta en lösning på problemet.

Många frågetecken återstår att räta ut innan releasen, alltså. Tills dess tröstar du dig med den första trailern.