Nästa år kommer utvalda spelare att få ta del av flerspelarläget i det hett efterlängtade #Gears of War 3 ett par månader innan alla andra. Ett betatest har nämligen planerats in tidigt någon gång under 2011.

I dagsläget finns inte många detaljer att tillgå men det vi vet är att betan kommer att innehålla stöd för dedikerade servrar - ett efterfrågat inslag som utvecklarna redan börjat experimentera så smått med i föregångaren. Senast förra veckan gjorde #Epic Games många spelare besvikna när man meddelade att den Xbox 360-exklusiva shootern skjutits upp till hösten 2011. Utvecklarna hävdade då att det berodde på att man ville ge spelet det PR-mässiga utrymme som det förtjänade och det påståendet står sig naturligtvis lite bättre i ljuset av dagens besked om att ett betatest är på ingång.

Exakt startdatum för multiplayer-betan är i skrivande stund okänt, men Epic säger i ett uttalande att man vill sätta igång med testandet så tidigt som möjligt för att hinna ta till sig den feedback som spelarna ger innan det är dags att skeppa spelet.