Det ser ut som att vi får vänta på den zergcentrerade delen i trilogin #Starcraft II. Under ett anförande på GDC Online-mässan i Texas berättade Craig Canessa, projektchef för Battle.net-teknologin, att man planerar att tillföra en hel del uppgraderingar av infrastrukturen i spelet "under de kommande 18 månaderna som leder fram till #Heart of the Swarm".

Vi visste sedan tidigare att det skulle dröja ett tag innan vi fick lägga labbarna på expansionen, men nu har vi plötsligt en ganska tydlig bild av när Blizzard tänker sig att den ska landa: tidigast i april 2012. Av allt att döma är det väl värt väntan, då Blizzard sin vana trogen kommer att lägga mycket energi på att utveckla spelet även vid sidan av kommersiella tillägg. Enligt Canessa är några av de huvudområden som #Blizzard Entertainment ska fokusera på framöver till exempel matchrepriser och bättre profilvisningssidor.

Fans som hoppats på att #Starcraft II: Heart of the Swarm skulle visas upp på speljättens årliga BlizzCon-mässa i Anaheim i Kalifornien senare i oktober ser dessutom ut att gå miste om konfekten. Utvecklaren har nämligen sagt till Gamespot att man inte kommer att visa upp zergäventyret där.