För bara några dagar sedan kunde vi presentera ett mustigt snack med Markus Persson och hans gäng borta på #Mojang Specifications gällande #Minecraft. Bland annat nämnde han tydligt att han antagligen kommer bli galen om inte liret kan äntra beta innan året är till ända. Hurra, säger vi, när han nu på sin blogg meddelar att spelet faktiskt kommer äntra betafasen den 20:e december.

För dig som älskar luften som Minecraft andas så innebär det att Notch och hans tappra programmeringskrigare kommer arbeta för att stabilisera de funktioner som finns. Men en annan viktig punkt är bland annat att fixa till ett stabilt API tillika modifikationsstöd. Det tillkommer även intressant nog någon form av icke-begränsande berättande till spelet, så att nya spelare så kunna få ett hum om vad som egentligen händer.

Sen kommer vi till priset. En ökning till 14,95 euro är att vänta, men du som redan köpt det för cirka 9,95 euro får nu svart på vitt veta att de kommer vara gratis trots att nya spelare får betala mer.

Du kommer inom kort kunna ge bort spelet som present, med presentkoder. Tänk, 150 kronor på H&M, Ikea eller en sån där smyckesaffär, eller Minecraft. Svårt val, eller?