#Ubisoft meddelar att #1C: Maddox Games arbetar på #IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover som är att vänta till hugade flygälskare den 25 mars. Denna vända är det exklusivt (än så länge) till Windows och i vårt arkiv har såväl de första bilderna som tillkännagivanderullen tagit sig in.

Cliffs of Dover, som tidigare gick under arbetsnamnet Storm of War: Battle of Britain, utspelar sig år 1940 mellan brittiska, tyska och italienska styrkor. Det utlovas över ett dussin nya autentiska flygplan från tre stridande nationer och du kan ta plats som alla former av flygplansbesättning. Noga har 1C Maddox kollat upp informationen för att få till så realistiska cockpits som möjligt. Det finns även 13 flygplan du inte kommer kunna flyga men som AI:n istället kommer kontrollera, för variationens skull.

En stor enspelarkampanj är att vänta där du som britt tar dig an tyskarnas anstormning. Flerspelarlägena varierar mellan mindre dödsmatchbataljer och stora slag med upp till 128 deltagare som kan pågå i timmar, dagar eller veckor. Sen tillkommer ett träningsläge där en datorstyrd instruktör hjälper dig på fötter.

En ny spelmotor med DX10 och DX11 används för att skapa en fin bild av såväl London och södra England i norr som norra Frankrike och Belgien i syd. En samlingsutgåva är att vänta som utöver spelet innehåller en tygkarta, en replika av pilotnoteringar från Spitfire I-flygplanet samt en 150-sidig pilotmanual. Ett släpp är att vänta 25 mars och vill du veta mer finns spelets officiella sajt.

[video=6967]