Vi har tidigare skrivit om svartlistningshoten för negativa Duke-recensioner, och PR-företaget (ett enmansföretag) som stod bakom det hela, The Redner Group, har bett om ursäkt. Nu förklarar Jim Redner mer om hur han resonerade kring det kontroversiella uttalandet.

– Jag överreagerade när jag läste recensionen [oklart vilken] och jag ventilerade det på Twitter. Det var en passionerad handling från min sida som saknade objektivitet. Någon hade gått för långt med att attackera spelet och de som spenderat sina liv med att försöka göra det, enligt min åsikt. Jag gjorde en kardinalsynd i marknadsföring, säger Jim Redner.

Duke Nukem Forever-utgivaren #2K Games valde att omedelbart sparka PR-firman efter att hotet om svartlistning blev känt. Jim Redner hävdar dock att det är skillnad på att välja vilka man skickar ut gratisexemplar till och svartlistning.

– Utgivarna har inga krav på att skicka ut exemplar av deras spel för recension. De förbehåller sig rätten att välja vilka de vill skicka deras spel till, på samma sätt som journalisterna har rätten att publicera en intervju på vilket sätt de vill. Det är inte svartlistning. Det är en urvalsprocess, hävdar Jim Redner.

– När någon överstiger sin journalistiska integritet och publicerar en svidande, nedsättande och omotiverad recension så är det min åsikt att jag har rätten att ifrågasätta det. Integritet är inte något man kan vifta runt som det passar situationen. Om du ber om ett exemplar av spelet för att recensera det så har du en etisk skyldighet att ge en rättvis recension. Du behöver inte tycka om spelet. Du behöver inte publicera en glödande [positiv] recension. Men du måste vara rättvis och korrekt. Det är du skyldig publiken, dig själv och spelbranschen.

Hela Jim Redners novellånga text läser du här.