Utvecklarna bakom höstens storspel #Call of Duty: Modern Warfare 3, #Sledgehammer Games, försvarar i en intervju den åldersstigna spelmotorn som återanvänts även i Modern Warfare-seriens tredje del.

– Jag har jobbat på många [spel]motorer i mitt liv och spenderat mycket tid med att göra grafik i dem och den här är en Porsche. Och vad jag menar med det är att den är strömlinjeformad, allt i den är helt perfekt rent. Man ser att den jobbats med i flera år. Den är lätt att uppgradera, säger studions Glen Schofield.

De som fortfarande klagar på grafikmotorn behöver skaffa glasögon, tycker han.

– Titta på alla karaktärsmodelleringarna, se på vapenmodelleringarna, se på reflektionerna, se på vattnet. Det finns så mycket vi lagt till, så när någon säger "cut and paste" så vill jag inte ens prata med dem eftersom de inte vet nåt. De vet inte något, helt enkelt. De har ingen aning, säger Glen Schofield.

Men i slutändan poängterar Glen Schofield att det är spelet som är det viktiga, inte den motor som driver det.

– Jag har sagt detta tidigare – jag skeppar inte en motor, jag skeppar ett spel. Så därför ska jag snacka om spelet [istället]. Du kan prata om motorn hur mycket du vill. [Men] det är inte kul.

Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps den åttonde november till pc, Xbox 360, Playstation 3 och Wii.