Dead Space är så mycket mer än en duo shooters i tredjeperson. Serien har hunnit få spin-offs som en #rälsskjutare, ett #pusselspel, animerade filmer, serietidningar och en roman. I rymden kan måhända ingen höra dig skrika, men #EA känner definitivt doften av en potentiell storserie. Enligt en insiderkälla är detta bara början. Dead Space-teamet har blivit tillsagda att de måste expandera serien och göra den större och bättre, således jobbar de nu på ett fps.

Det finns också planer på att göra flygaraction av Dead Space, vilket skulle innebära ett spel där du rattar rymdskepp och skjuter friskt. Efter de ovan nämnda spelen är färdigställda är planerna att utveckla ett spel i serien som skall likna och mäta sig med Uncharted-spelen.

De nya, radikala förändringarna sägs vara frukten av förändringar inom EA:s ledning, som närapå dödade #Dead Space 3, eftersom serien inte säljer lika frenetiskt som exempelvis Uncharted-spelen. Den tredje delen i serien är dock inte nedlagd. De dunkla rymdstationerna ska bytas mot co-op på isplaneten Tau Volantis. Den vita tundran och blanka isen kanske kommer dölja spelets fiender på ett nytt sätt, snarare än att låta dem överraska dig i mörkret.

Efter Dead Space 3, vilket också är en avslutning av Isaacs trilogi, lutar det alltså åt fps-, rymskepps- och Uncharted-fortsättningar. Puh! Stora planer tycks finnas för serien men lägg på minnet att inte en enda titel är officiellt bekräftad.

Källa: Kotaku