Nyheter
Nya Sony-chefens reaktion på företagets problem: Holy shit!

Nya Sony-chefens reaktion på företagets problem: Holy shit!

22 kommentarer

Av 2012-02-04 20:00


Från och med den första april tar tidigare Playstation-chefen Kaz Hirai över som övergripande chef över hela Sony-koncernen efter Howard Stringer, och han säger att det kommer bli en sjujäkla resa att få det krisdrabbade företaget på fötter igen.

– Jag trodde att få fart på Playstation-verksamheten skulle bli den svåraste utmaningen i min karriär, men jag hade fel. Det [om företaget Sonys ekonomiska situation] är ett problem efter det andra. Jag känner mig som "Holy shit, now what?", säger Kaz Hirai till The Wall Street Journal.

– Vi behöver verkligen skärpa oss och vara realistiska. Jag tror inte att alla är med, men jag tror att folk börjar inse att om vi inte får en vändning på det här så kan vi hamna i riktigt allvarliga problem.

Sony räknar med en förlust på 2,9 miljarder US-dollar under finansåret, och rapporterade tidigare i veckan en brakförlust för det senaste finanskvartalet. Företaget har i dagsläget gått med förlust tre år i rad. Den svaga ekonomin just nu skylls bland annat på översvämningarna i Thailand, "ogynnsamma valutaväxlingsförhållanden" och på försämrade marknadsförhållanden i i-länderna.

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ