Spelare av massiva onlinerollspel är vana vid att det inte är ovanligt med långa köer när man ska ta sig in på populära servrar, och inte minst när spelen precis släppts. Senast i raden var det #Star Wars: The Old Republic som inte var helt lätt att logga in i när det precis hade nått marknaden. Men #ArenaNet har tänkt till och använder sig av en egen lösning – Overflow-servrar.

– Låt mig förklara vad en overflow-server är och vad den gör. Det är en teknologi som vi även använder som vår version av ett kösystem. När en nivå eller värld du vill logga in i är full, så frågar spelet dig om du vill spela på en overflow-server – så att du faktiskt kan spela medan du är i kön. Så fort det öppnas upp en plats i din värld, så frågar spelet dig om du vill spela där med dina vänner istället. Och, du behåller alla framsteg du uppnått när du spelade på overflow-servern, förklarar Martin Kerstein på Guild Wars Guru.

Köer kommer det alltså säkerligen bli, men du kan åtminstone spela när du väntar. Vad tänker du dig om deras sätt att hantera det i nuläget närmast oundvikliga problemet?

Förresten, du missade väl inte måndagens maffiga förhandstitt från helgens betatestande? För säkerhets skull finner du FÖRHANDSTITTEN HÄR.