Nyheter
PS Vita har "långsiktigt skydd" mot piratkopiering

PS Vita har "långsiktigt skydd" mot piratkopiering

38 kommentarer

Av 2012-02-22 12:04


PS Vita. Vår recension. Är du taggad? Nåväl, betänk att föregångaren PSP hade oerhörda problem med piratkopiering, och detta får dig kanske att fundera kring hur Sony tänker kring det den här gången.

– Det var en central punkt i de tidigare specifikationerna för maskinen. Vi behövde ha något som skulle kämpa mot piratkopiering redan från släppdagen, och det är därför korten du kan köpa för spelen är i deras egna proprietära format. Det är något vi kände var fullständigt nödvändigt för att säkerställa att folk inte skulle kunna piratkopiera de här spelen. Jag menar, det är en skräddarsydd säkerhetslösning på vartenda ett av dessa kort. Det är något som vi känner oss trygga på att det långsiktigt kommer skydda oss mot piratkopiering, säger Sonys Scott Rhode till Gamasutra

Huruvida det är tillräckligt för att stoppa piratkopiering vet egentligen inte någon förrän i framtiden, men helt och hållet för att väcka fler perspektiv kan man tänka sig att piratkopieringen till PSP ökade konsolens försäljningssiffror, vilket skulle kunnat leda till att fler ville utveckla till formatet, vilket bidrog till fler intressanta titlar som i sin tur drog fler "icke-pirater".

Att spekulera är alltid skoj. Vad tänker du?

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ