Nyheter
Sony avslöjar – 1,2 miljoner Vita-konsoler sålda hittills

Sony avslöjar – 1,2 miljoner Vita-konsoler sålda hittills

26 kommentarer

Av 2012-02-28 21:43


Över 1,2 miljoner Playstation Vita-maskiner har sålts hittills, meddelar Sony. Konsolen släpptes i Europa under förra veckan och i Nordamerika den 15 februari, medan Japan kunnat avnjuta Vita sedan i december. Totala antalet spel som hittills sålts ligger på över två miljoner, vilket trots allt får anses som ganska lågt. Siffran innefattar både fysiska såväl som nedladdningsbara exemplar.

– PS Vita var designad för att leverera den ultimata underhållningsupplevelsen och vi kunde inte vara gladare över de reaktioner vi fått från konsumenterna och takten som PS Vita säljer i. Marknaden har svarat och det är en tydlig efterfrågan för en bärbar pryl kapabel att ge en revolutionerande kombination av värdefullt spelande och sociala förbindelser, säger Sony-chefen Andrew House.

– För att bibehålla vårt momentum jobbar vi nära med tredjepartsutvecklare och utgivare för att försäkra oss om att de bästa spelen och serierna blir tillgängliga på PS Vita, och vår mjukvaruuppställning för den återstående delen av 2012 kommer ha något för alla över hela jordklotet.

Trots den "tydliga efterfrågan" som Andrew House talar om så har Vita de senaste veckorna haft rejäla problem att hålla samma försäljningstakt som lillebror PSP i Japan.

Äger du en Vita, eller har du planer på att köpa en?

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ