För två veckor sedan rapporterade vi att #Valves Gabe Newell i en intervju sagt att om Valve måste göra hårdvara för att förverkliga sin vision, så kommer de göra det. Nya rykten från The Verge gör gällande att de kommit längre än det preliminära tankestadiet och att de redan utformat en prototyp med arbetsnamnet Steam Box. Kortfattat är det en "konsol" som låter dig spela pc-titlar.

Den tidiga prototypen sägs innehålla en Core i7-processor, 8 GB ram och ett grafikkort från Nvidia. Den kommer kunna ladda upp och köra även konkurrenters klienter, exempelvis #EA:s Origin. Ett av delmålen med skapelsen är att ge utvecklare en tydlig livslängd för produkterna, där det släpps en ny Steam Box var tredje till fjärde år.

Det kommer inte komma något utvecklarkit, men det kommer inte heller kosta något att utveckla till plattformen, där de konsoler som i nuläget finns ute alla kostar en slant att licensiera.

Kontrollsystemet kommer enligt källan vara flexibelt, med ett styrdon med utbytbara delar, men även ett biometriskt (exempelvis pulsavkänning) kontrolldon ska vara under utveckling.

De gissar att ett tillkännagivande kommer ske antingen under GDC nu i veckan, men desto troligare att det blir i samband med E3 till sommaren.

Vad tror du om denna idé?