Nyheter
Firaxis: Xcom är ett AAA-spel

Firaxis: Xcom är ett AAA-spel

11 kommentarer

Av 2012-03-07 21:02


Nyligen uttryckte den ursprungliga Xcom-skaparen Julian Gollop sig tvivlande kring budgetenFiraxis kommande nyversion av den odödliga pc-klassikern. Sett utefter de bilder som hittills släppts så tippade Julian Gollop på att titeln inte var någon större satsning. Detta dementeras nu av utvecklarna själva, som ser spelet som en riktig AAA-titel, det vill säga storproduktion.

– Vi är 50, 60 personer, jag vet inte exakt. Vi har jobbat på det under tre och ett halvt år, fyra år. Det är ett stort, stort spel. Det är definitivt lika stort som något annat spel vi gjort här på Firaxis. Det är enormt. Det är som att lotsa en stor gammal båt, säger spelets lead designer Jake Solomon.

Han bekräftar också att gränssnittet kommer te sig en smula annorlunda beroende på om du spelar på pc eller konsol. Alla features och allt kommer vara intakt även i konsolversionerna, men till pc får spelarna lite mer valmöjligheter med mer avancerad zoom och bättre överblick. Jake Solomon bekräftar också att Xcom släpps i butik till konsol och att det alltså inte blir frågan om en nedladdningsbar titel.

För att läsa hela intervjun om ursprungliga Xcom-skaparen Julian Gollops tankar kring Firaxis försök att återuppliva titeln så går du hit.

För att läsa hela intervjun med Xcom-spelets lead designer Jake Solomon så går du hit. Alternativt kan du kika på lamor istället.

Spelinformation
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ