#Mass Effect 3 har blivit väldigt väl mottaget av spelkritiker. Playstation-versionen av spelet får 92 i medelbetyg på Metacritic, Xbox-versionen får 94 och pc-versionen får 93. De höga siffrorna står dock i direkt motsats till användares recensioner. 3,3, 4,8 och 2,6 är medelbetygen av arga "konsumenter".

De negativa recensionerna handlar om saker som dålig grafik och att möjligheten till homosexuella romanser är stötande. Många kritiserar också spelet för dess story och att #Bioware lanserar DLC första dagen. Något som de flesta negativa recensionerna har gemensamt är att de är skrivna av nyregistrerade användare som inte har skrivit någon annan recension på sidan.

Kotaku rapporterar att flera recensioner tas bort på grund av regelbrott.

– Vi har redan tagit bort användarrecensioner som har brutit mot våra användarvillkor. Vi kommer att fortsätta se över recensionerna och vidta nödvändiga åtgärder så att våra användare följer reglerna. Vi uppmuntrar alla att rapportera regelbrott via "Report Abuse"-länken som finns vid varje recension, säger Marc Doyle, chef för Metacritic.

Här är ett litet urval av de negativa kommentarerna:

– De homosexuella perspektiven i det här spelet är väldigt stötande för min kristna tro. Jag tycker att Bioware borde vara mycket mer medvetna om hur många av deras fans som är kristna.

– DLC första dagen, påtvingade romanser, tråkigt gameplay, förfärlig grafik, helt uppåt väggarna efterbliven story, ointressanta karaktärer och så vidare. Hur mycket betalade EA/Bioware recensenterna?

– Hur fasen tänkte Bioware? Lägga in gay-scener i spel? Om jag ville ha politiska budskap skulle jag kolla på nyheterna. Jag vill INTE att spel ska bli ytterligare ett medium för propaganda.

– Jag älskar hur de här idioterna kommer efter en timme efter spelets release och ger "en omfattande recension" som handlar om hur bra storyn är etc. Ni är helt idiotiska. Spela spelet och recensera det sedan. Lägg inte ut en bra recension bara för att era nördarslen är kränkta över något.

– Spelet är väldigt tråkigt och fult och har horribel grafik! Handlingen är tråkig och förutsägbar och skapar ingen empati eller känslor hos karaktären. Manliga Shepards gay-scen är chockerande!!

Imorgon släpps Mass Effect 3 i Europa. Blir du avskräckt av de dåliga omdömena på Metacritic eller tror du att de bara är troll?