Nyheter
Insamlingen för att återuppliva Wasteland är igång

Insamlingen för att återuppliva Wasteland är igång

38 kommentarer

Av 2012-03-13 23:12


Brian Fargos initiativ att återuppliva Wasteland har nu startat via Kickstarter. Hittills har 5644 personer skänkt drygt 309 000 dollar till utvecklingen av Wasteland 2 – spelet som spås bli det första old school-rollspelet i top down, 2D-perspektiv på evigheter.

Första Wasteland utvecklades av Brian Fargo och Interplay med släppdatum 1988. Titelns postapokalyptiska setting inspirerade honom att senare skapa milstolparna Fallout och Fallout 2, som ingen datorrollspelare värd namnet kan ha undgått.

– Detta är antagligen den sista chansen till en Wasteland-uppföljare. Vi har försökt pitcha det här spelet flera gånger till spelutgivarna, men de har vägrat. De tror inte att det finns något intresse för ett solitt, old school-spel. Det här är vårt försök att bevisa att de har fel. Och än viktigare skulle detta kunna hjälpa till med att få tillbaka en hel genre med rollspel. Kraften hos indie-scenen fortsätter och vi ser allt detta som en del av en allt större trend av att ge tillbaka kontrollen till utvecklarna, säger Brian Fargo på Kickstarter-sidan.

309 000 dollar redan, alltså. Totalt hoppas Brian Fargo och gänget samla ihop minst 900 000 dollar, i sådana fall lovar han att själv bidra med 100 000 ur egen ficka för att få spelet gjort. Men om fansen fortsätter att skänka långt över 900 000 dollar så kommer överskottet att bidra till en ännu rikare och större värld, samt en Mac-konvertering.

På bild: Brian Fargo.

Kickstarter-projektet för Wasteland 2
Spelinformation
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ