Nyheter
World of Tanks drar in över 70 miljoner i vinst per månad

World of Tanks drar in över 70 miljoner i vinst per månad

34 kommentarer

Av 2012-03-19 19:15


Free-to-play-titlarna dundrar fram som sandkorn i öknen och Wargamings World of Tanks är en av titlarna som verkligen fått vind i seglen. I en intervju med GamesIndustry.biz röjer Victor Kislyi att mer än 20 miljoner spelare registrerat sig, och att 25-30 procent av dem betalat för någon form av innehåll.

– Vi har antagligen bland det högsta antalet betalande användare i industrin, det är någonstans runt 25-30 procent. För att folk älskar spelet. Det blir miljontals dollar [i vinst] per månad. Många miljoner. Jag kommer inte ge dig några exakta siffror, men det är tvåsiffrigt vi talar om. Fast inte höga tvåsiffriga nummer.

Företaget har senaste 18 månaderna ökat från 120 personer till hela 800 och Kislyi skräder inte med stoltheten.

– Om du räknar de senaste ett och ett halvt åren, kan vi vara det snabbast växande företaget någonsin, anställningsmässigt och omsättningsmässigt. När du ser siffrorna från Twitter, Facebook eller till och med Google så växte vi nog snabbare.

Av de 20 miljoner registrerade användarna säger Kislyi att det är ungefär en fjärdedel av dem som är aktiva spelare, vilket inbegriper både casual eller mer seriösa exempelvis klanspelare.

För mer högtflygande citat från företagschefen vars företag även ligger bakom kommande World of Warplanes är det bara att följa källhänvisningen nedan.

Källa: GI.biz
Spelinformation
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ