Nyheter
Kongressledamöter vill ha varningstext på spel

Kongressledamöter vill ha varningstext på spel

80 kommentarer

Av 2012-03-21 13:58


Precis som det finns varningstext på cigarettpaket borde det finnas varningstext på spel, tycker några republikanska kongressledamöter i USA. Enligt lagförslaget ska denna text sättas på alla spel som har högre åldersmärkning än EC (early childhood) – alltså tre år: "WARNING: Exposure to violent video games has been linked to aggressive behavior."

– Dataspelsbranschen har ett ansvar till föräldrar, familjer och konsumenter – att informera dem om det potentiellt skadande innehållet som ofta finns i deras produkter. De har upprepade gånger misslyckats att leva upp till det ansvaret, säger en av männen bakom förslaget.

Han menar att det finns mer och mer bevis för att våldsamma spel har allvarlig negativ inverkan på barn. Men vilka forskningsrapporter han stödjer sig på berättar han inte.

– Precis som vi varnar rökare om hälsokonsekvenserna av tobak borde vi varna föräldrar – och barn – om de ökande vetenskapliga bevisen som visar på förhållandet mellan våldsamma dataspel och våldsamt beteende. Som förälder och farförälder tycker jag att det är viktigt att folk får veta allt de kan om det extrema våldet i några av dessa spel.

Landet har redan ett åldersmärkningssystem kallat ESRB, men enligt kongressledamöterna behövs alltså skarpare varningar. Rädsla för våldsamma spel är dock inget USA-baserat fenomen. Både Tyskland och Australien har hårda regler kring vilka spel som får lanseras i landet.

I Sverige finns en viss splittring, men de flesta skulle ändå säga att våldsamma spel inte gör unga till mördare.

Blir du sugen på att döda någon efter en match i Battlefield 3?

Källa: CVG

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ