Nyheter
Obsidian kanske hjälper till med Wasteland 2

Obsidian kanske hjälper till med Wasteland 2

17 kommentarer

Av 2012-03-30 20:01


Wasteland 2 är på riktigt. Så på riktigt att det tog sig förbi målet på 900 000 dollar och idag är uppe i över 1,6 miljoner dollar, vilket innebär att spelet även kommer till Mac och Linux. Nu har det röjts att om kickstartern drar in 2,1 miljoner dollar kommer Obsidian Entertainment hjälpa Inxile Entertainment med utvecklingen, däribland studions Chris Avellone. Brian Fargo och en del på Obsidian har ett långt förflutet då de bland annat låg bakom de tidiga Fallout-spelen, Icewind Dale och Planescape: Torment när de arbetade under Black Isles flagg.

– Wasteland är ett av mina favoritrollspel genom tiderna, och när Brian frågade mig om jag skulle vilja arbeta med uppföljaren, tog jag chansen. Även om jag arbetade på Fallout 2 och Fallout: New Vegas så är möjligheten att jobba med den spirituella efterföljaren till Fallout-varumärket en riktig ära, säger Avellone till RPS.

Detta innebär enligt Fargo att de får tillgång till talang på Neverwinter Nights 2- och Star Wars: Knights of the old Republic II-nivå, samt att de får tillgång till delar av Obsidians spelmotor och teknologi-utbud vilket gör att de kan fokusera mer på att få in material och skapa världen.

2012 är ett fantastiskt spännande år för pc-spelare, eller hur tänker du?

Wasteland 2-kickstartern
Spelinformation
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ