Nyheter
115 miljoner gamers i Kina betalar för spel varje månad

115 miljoner gamers i Kina betalar för spel varje månad

26 kommentarer

Av 2012-04-04 01:27


En enkätundersökning genomförd av Niko Partners pekar på att landet snabbt växer när det kommer till huruvida folk lägger pengar på spel eller inte. 500 gamers var med på undersökningen, och detta fördelat över såväl casual- som hardcore-gamers. Spännande är exempelvis att den något äldre skaran gamers på 40+ är över 10 procent av spelarna, och att marknaden breddas när de kommer till format, genrer och betalningsvillighet(möjlighet?).

– När vi undersöker den snabbt evolverande kinesiska spelmarknaden, ser vi att casual, sociala och mobilspel dragit till sig både hardcore- och spelare som spelar lite då och då. Onlinespelsomsättningen är nu fördelad över fler olika plattformar och genrer än de vart under de senaste åren då MMORPG:s utgjort merparten av omsättningen, säger Lisa Cosmas Hanson på Niko Partners till Games Industry International.

Huruvida 500 gamers av 180 000 000 är tillräckligt för att statistiskt säkerställa enligt Niko Partners och GII är oklart, men då de bedrivit undersökningen under flera år tänker vi oss att det har en viss relevans.

Troligtvis är de 115 miljoner betalande spelarna ännu fler inom bara några år, och hur det påverkar branschen i stort får framtiden utvisa.

Ni hao?

Twittra

Facebook

Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ