Nyheter
New York bannlyser sexbrottslingar från XBL/PSN

New York bannlyser sexbrottslingar från XBL/PSN

52 kommentarer

Av 2012-04-07 19:21


Hela 3580 online-konton från online-tjänster som Xbox Live, Playstation Network och Battlenet har stängts av eller strippats på sina kommunikationsmöjligheter, avslöjar staten New Yorks statsåklagare Eric T. Scheiderman. Microsoft, Sony, Blizzard, Electronic Arts, Warner Bros., Disney och Apple tillhör de företag som samarbetar med åklagarna.

Initiativet kommer sedan ett uppmärksammat rättsfall nyligen, där en 19-åring funnits skyldig till att ha förgripit sig på en 10-åring som han mötte via Xbox Live.

– Vår industri välkomnar lämpliga ansträngningar som tillåter människor i alla åldrar att spela spel i en säkrare miljö. Online-spelande med vänner är en social upplevelse och vi uppmuntrar föräldrar att vara medvetna om vilka spel deras barn tycker om och med vilka de interagerar i den virtuella världen, säger en talesperson för Entertainment Software Association.

Skulle du se att något liknande initiativ borde ske i Sverige? Och ifall du har barn, låter du dem spela på internet utan din uppsyn?

Källa: Gamespot

Twittra

Facebook

Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ