I en panel på mässan PAX klargjorde #Bioware att "Extended Cut" av #Mass Effect 3 inte är ett helt nytt slut, utan bara en förlängning av det gamla. Men de lovar att spelare ska få ett mycket bättre avslut på deras resa eftersom besluten som tas ska påverka slutet, något som de lovade redan innan release.

– Vi vill ge ett bättre avslut på några av de frågor som du har. Vi vill ge spelare en känsla av personliga slut. Många har sagt att valen som de gjorde i spelet inte reflekteras i slutscenerna. Så vi kommer definitivt att fokusera på sådana saker. Vår önskan är att du har nog mycket information och kontext när du ser slutet av Mass Effect att du blir nöjd.

Innehållet kommer inte att stressas ut. Bioware kommer att ta god tid på sig. Tidigast i sommar kommer gratis-dlc:et Extended Cut att släppas. Och slutet ska bli omfattande.

– Det handlar om så mycket mer än bara några extra cinematics.

Anledningen till att materialet inte fanns i spelet från början är på grund av att de inte visste att fans ville ha det.

– Det är viktigt för oss att lyssna på communityn. Mycket av responsen kom inte förrän spelet släpptes. När vi lyssnade beslutade vi att inkludera Extended Cut. För att vara ärliga visste vi inte att det skulle bli en sådan enorm efterfrågan på detta.

Teorin om "the indoctrination theory" som har spridits snabbt på nätet och värvat många följare avvisas inte, men bekräftas inte heller.

– Indoktrinerings-teorin visar på hur engagerade fans är. Saken är att vi inte vill kommentera detta åt något håll eftersom vi inte vill vara normativa kring hur spelare tolkar slutet, speciellt eftersom Extended Cut kommer ut så småningom. Vi vill att innehållet ska tala för sig självt.

Vad känner du inför Mass Effect 3: Extended Cut?