En namninsamling för att återinföra blodet i den europeiska versionen av onlinerollspelet #Tera har startats av spelarna. I dagsläget har 412 personer skrivit på. Uppmaningen till utgivaren #Frogster kommer efter att nivån av blod tonats ner ordentligt, jämfört med den amerikanska versionen där spelaren själv kan välja hur mycket splatt och kladd han eller hon vill se på skärmen.

Att Tera är ocensurerat i USA beror på att det fått en vuxenmärkning där, medan Frogster av någon anledning anpassat titeln för en 12+märkning på den gamla kontinenten. En stor anledning till de upprörda känslorna är att utgivaren, enligt spelarna, tidigare lovat att inte censurera något inför Europa-släppet.

– Vi, som medlemmar av Teras community, anser att den här gången har ni gått för långt. Communityn var tålmodig under en väldigt, väldigt lång tid med er inkompetens och era barnsliga spel. Ni har lekt med gränserna för hur mycket communityn kan tåla. Räkna där också in all den falska information ni givit oss. Falsk eftersom ni nu ändrar på nästan allt det ni tidigare sagt, skriver de uppretade fansen.

Frogster försvarar sig med att de redan hade börjat trycka upp boxar med 12+-märkningen innan de insåg att de skulle få problem med blodet, så därför menar de på att de inte har något annat val än att göra på detta viset. Denna förklaring biter dock inte på många frustrerade Tera-fans, som nu hotar med att avbeställa sina förbokningar av det kommande onlinerollspelet.