De senaste åren har varje nytt Call of Duty-släpp gång på gång överträffat det tidigare, och nått rentav astronomiska försäljningssiffror. Men kommer höstens #Call of Duty: Black Ops II fortsätta trenden och spöa #Modern Warfare 3, eller är försäljningstaket nått?

– Hela HD-marknaden är väldigt svag för tillfället, och det är förståeligt att återförsäljare, utgivare och analytiker sannolikt är konservativa med Black Ops II-uppskattningarna. Varje år ifrågasätter vi om Call of Duty-serien kan sätta nya rekord och under de senaste fyra åren har vi haft fel. Personligen tänker jag inte underskatta Activision, trots att de har oddsen emot sig med en lite lojare HD-marknad denna jul, säger EEDAR-analytikern Jesse Divnich.

– Call of Duty bör fortsätta göra bra ifrån sig och kommer sannolikt fortsätta att slå rekord i och med att det säljer till en ännu större installerad användarbas för konsolerna, säger M2-analytikern Billy Pidgeon.

Wedbush Morgans Michael "Pac-Man" Pachter, däremot, är mer skeptisk.

– Jag anser att Call of Duty är ett fenomen som säljer mer än 20 miljoner exemplar årligen, och det är orealistiskt att tro att den siffran kan växa meningsfullt med varje lansering, säger han.

Call of Duty: Black Ops II släpps i november till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Om inget sanslöst oväntat sker så blir det årets (kommersiellt sett) överlägset största spelsläpp.