Nyheter
Slår Black Ops II nya rekord i höst?

Slår Black Ops II nya rekord i höst?

24 kommentarer

Av 2012-05-07 15:06


De senaste åren har varje nytt Call of Duty-släpp gång på gång överträffat det tidigare, och nått rentav astronomiska försäljningssiffror. Men kommer höstens Call of Duty: Black Ops II fortsätta trenden och spöa Modern Warfare 3, eller är försäljningstaket nått?

– Hela HD-marknaden är väldigt svag för tillfället, och det är förståeligt att återförsäljare, utgivare och analytiker sannolikt är konservativa med Black Ops II-uppskattningarna. Varje år ifrågasätter vi om Call of Duty-serien kan sätta nya rekord och under de senaste fyra åren har vi haft fel. Personligen tänker jag inte underskatta Activision, trots att de har oddsen emot sig med en lite lojare HD-marknad denna jul, säger EEDAR-analytikern Jesse Divnich.

– Call of Duty bör fortsätta göra bra ifrån sig och kommer sannolikt fortsätta att slå rekord i och med att det säljer till en ännu större installerad användarbas för konsolerna, säger M2-analytikern Billy Pidgeon.

Wedbush Morgans Michael "Pac-Man" Pachter, däremot, är mer skeptisk.

– Jag anser att Call of Duty är ett fenomen som säljer mer än 20 miljoner exemplar årligen, och det är orealistiskt att tro att den siffran kan växa meningsfullt med varje lansering, säger han.

Call of Duty: Black Ops II släpps i november till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Om inget sanslöst oväntat sker så blir det årets (kommersiellt sett) överlägset största spelsläpp.

FZ ger dig allt du behöver om Black Ops II
Källa: Gamesindustry

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Tybalt
  Tybalt 2012-05-07 16:41
  eddie the eagle skrev:
  Wartex skrev:

  Jag hoppas bara att de kommer att ha med den bästa featuren från Modern Warfare 3:  Jag tror faktiskt att de kommer skippa den featuren för att få mer "gejmers" att fortsätta spela.


  Nja, jag tror snarare att de släpper den som DLC. ;)
 • Acriax
  Acriax 2012-05-07 16:09
  Tror att det kommer sälja rekord. Gång på gång ser man att uppföljare så gott som alltid säljer bättre än sina föregångare. Samma sak med t.ex. Assassin's Creed, Final Fantasy och Mass Effect. Folk i allmänhet förknippar automatiskt högre nummer med med fler features och polerat gameplay, vilket såklart inte alltid stämmer.

  Sen har ju självklart utvecklarna mer och mer pengar att spendera på marknadsföring varje gång det kommer en ny release. Jag tror att Blops2 kommer att marknadsföras till skyarna när det är dags för release.

  Jag hoppas bara att de kommer att ha med den bästa featuren från Modern Warfare 3:

 • eddie the eagle
  eddie the eagle 2012-05-07 16:15
  Wartex skrev:

  Jag hoppas bara att de kommer att ha med den bästa featuren från Modern Warfare 3:  Jag tror faktiskt att de kommer skippa den featuren för att få mer "gejmers" att fortsätta spela.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ