Nyheter
"Jag har aldrig sett något så stort som detta"

"Jag har aldrig sett något så stort som detta"

36 kommentarer

Av 2012-05-16 16:33


HMV är den största butikskedjan för underhållning i Storbritannien, samt ett globalt varumärke med verksamhet i länder världen över. Få tidigare produktlanseringar kan ens komma i närheten med Diablo III-släppet enligt pr- och marknadsföringschefen Gennaro Castaldo, som jobbat för HMV i drygt 30 år.

Han anser att musik- och filmbranschen har en hel del att lära av Blizzards lyckade Diablo-släpp, och säger att det enda som ens kan mäta sig är World of Warcraft och Oasis när de var som störst.

– Våra två största lanseringar någonsin i HMV:s historia är spelrelaterade: Diablo III och World of Warcraft och inget annat kommer i närheten, skulle jag vilja säga. Det enda som ens kan mäta sig är Oasis 1997 med lanseringen av Be Here Now, då det var köer utanför butikerna över hela landet. Men det var ett sådant ögonblick då det fanns en länk till en masspublik. Det här är inte en masspublik utan en väldigt specialiserad publik och de gör vad som helst för att vara en del av detta, säger Gennaro Castaldo till VG247.

– Jag tror att om musik- och filmindustrin kunde förstå vad som finns här så vore det bra för dem eftersom det sker förändringar i deras verksamhet. De kan inte riktigt förstå det, de vet inte riktigt vad deras konsumenter eller fans vill ha, eller hur de ska bete sig, säger han.

Hela intervjun med Gennaro Castaldo ser du nedan.

FZ:s specialsajt för allt om Diablo III

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Sebastian Lind
  Sebastian Lind 2012-05-16 16:56
  @Bild; Vi lootar så hääääär mycket plånböcker just nu ;)
 • chopper
  chopper 2012-05-16 17:54
  Ravez skrev:
  Mirage skrev:
  Lyckad lansering? Överhypad spelserie som är extremt simpel, inte låter dig göra något som helst val som egentligen spelar roll och låsta inställningar... Fan, det låter som något Apple skulle släppa.


  Överhypad spelserie som är extremt simpel? Det må vara din åsikt, själv är jag i chocktillstånd över hur bra serien är, hur perfekta alla boss encounters och story är. Du kan visserligen inte välja bland 3 olika spells när du lvlar upp, men när du är ca lvl 20, och har ett tiotals skills att välja mellan, menar du då att man inte har några som helst val?

  Sedan med låsta inställningar... tack för att du inkluderade det, nu insåg jag att du är en big time noob och ingen man behöver bry sig om. Om du inte ens vet att det finns Elective mode inställning för sånt i options, då är du skräp.

  Hoppas att du inte spelar spelet baserat på hur mycket du klagar, då slipper man sånna som dig. ;)


  Den sista raden kunde du hoppa över i ditt inlägg!
  En sådan rad ger bara fjortis nivå på inläggen.
 • Mirage
  Mirage 2012-05-16 18:06
  Segas skrev:
  Hur är produkten DRM-skadad? Elaborera gärna ditt utlåtande, så du inte framstår som du gjorde i ditt tidigare inlägg, sånt vill man ju slippa.

  Syftar du på online-delen? Auktionshuset? Omöjligheten att fuska?

  Skulle vara otroligt underhållande om det var några av dina grunder till "DRM-skadad".


  Vad är det med folk nuförtiden som inte klarar att deras idol/favoritspel/favoritfilm kritiseras utan att de ska förolämpa? Jag menar fan, Diablo 3... oändligt med ammunition om jag vill sjunka till er nivå, men det vill jag inte. Det enda jag framstod som i mitt tidigare inlägg var starkt kritisk till spelet, något som du verkar ha problem med att hantera.

  Kravet på att jämt vara online i ett spel med single player del = DRM skada. För online delen, fine. Men om spelet har en single player del och jag inte är intresserad av multiplayer delen, så ska det inte finnas något krav på att jag ständigt ska vara uppkopplad. Som vanligt försvårar de bara för de som inte vill pirata. DRM skadan är snarlik den som fanns i AC2. Om de nu vill att spelet beter sig som ett MMO, då får de göra det som ett MMO också.

  Edit: Dessutom, om du tror att det är omöjligt att fuska i D3, så har du troligtvis aldrig spelat ett spel förrut. ge det lite tid, spelet är en dag gammalt. Fusken och exploits kommer komma inom kort.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ