I en intervju med Gamesindustry säger David DeMartini, ansvarig för Origin på #Electronic Arts, att #Valves tjänst Steam försämrar värdet på dataspel. Han menar att reor på upp till 75 procent skadar branschen i längden.

– Det Steam gör lär kanske kunden att "Jag vill inte ha spelet den första månaden, men om jag håller koll på det om fyra eller fem månader kan jag köpa det med 75 procents rabatt under en av de där helg-reorna". Det är ett sätt att sälja spel och jag tänker inte säga att det inte fungerar för Valve. Det fungerar för Valve, men jag vet inte om det fungerar lika bra för deras utgivarpartners som måste ta den största delen av prisminskningen, säger han.

Massiva reor är inte en väg som EA kommer att vandra med Origin. Istället vill de erbjuda spelare andra lockbeten för att köpa lite äldre spel. I nuläget ganska diffusa sådana.

– Utan att avslöja för mycket kan jag säga att stora prisminskningar är ett sätt att hantera åldrande spel. Men det finns också andra sätt, som jag inte kan prata om, att hantera produkter som åldras över en tid – sätt där du presenterar valuta för kunderna och engagerar dem i din tjänst regelbundet. Vi tror inte på 75-procentiga reor, men vi har något annat som vi tror på som vi ska lansera, säger David DeMartini.

Steam är den absolut största spelplattformen med sina 40 miljoner användare. Men Origin försöker springa ikapp och har i nuläget 11 miljoner användare främst tack vare spel som #Battlefield 3, #The Old Republic och #Mass Effect 3.

Vad tycker du – blir spel mindre värda genom de rejäla prissänkningarna på Steam?